fbpx
Autopatch

Microsoft Windows Autopatch är nu allmänt tillgänglig för Enterprisesystem

Microsoft tillkännagav i måndags den allmänna tillgängligheten av en ny funktion som heter Autopatch. Autopatch håller automatiskt Windows och Office-program uppdaterade på registrerade slutpunkter.

Lanseringen, som kommer en dag innan Microsoft förväntas släppa sin månatliga omgång av säkerhetskorrigeringar, är tillgänglig för kunder med Windows Enterprise E3- och E5-licenser. Den stöder dock inte Windows Education (A3) eller Windows Front Line Worker (F3) licenser.

”Microsoft kommer att fortsätta att släppa uppdateringar den andra tisdagen i varje månad och nu hjälper Autopatch att effektivisera uppdateringsverksamheten och skapa nya möjligheter för IT-proffs,” sa Lior Bela .

Enrolling in Windows Autopatch – YouTube

 

Autopatch fungerar genom att först tillämpa säkerhetsuppdateringar på enheter i det som kallas ”The test ring”, som innehåller ett minsta antal representativa enheter. Efter en valideringsperiod skickas uppdateringarna till de första (1 % enheter), Snabba (9 %) och Breda (90 %) ringsignaler.

Förutom uppdateringar för Windows 10 och 11 täcker Autopatch även Microsoft Edge och Microsoft 365-programvara, samtidigt som det gör det möjligt för organisationer att skapa testringar, övervaka uppdateringar och till och med pausa och återställa ändringar i händelse av att några problem uppstår.

Utöver det innehåller tjänsten bestämmelser för en snabb release om ett hot bedöms som kritiskt (t.ex. ett Zero Day fel).

”Windows Autopatch syftar till att behålla minst 95 % av kvalificerade enheter på den senaste Windows-kvalitetsuppdateringen 21 dagar efter lanseringen”, noterar företaget i sin dokumentation.

”När man kör en påskyndad version gäller inte längre det vanliga målet… Istället accelererar Windows Autopatch rejält releaseschemat för releasen för att uppdatera den allmänna miljön snabbare.”